Follow by Email

Tuesday, 27 September 2011

mAcAm-mAcAm HaL LeR pLaK.......

erm,aq rse mcm dh xleh tahan ar dada ni nk simpan byk2 mslh......aq nk cite...nk kuarkan...tp aq xtau pd sape lg aq leh cite....sume y aq kenal rapatm semakin menjauhi aq....Ya ALLAH.....selama ni dorg kekuatan aq...klu dorg semakin jauh mcm mana aq nk kuat spt dlu Ya ALLAH..........sejak kebelakangan ni byk hal y jd dlm diri aq....dlm keluarga aq....ngan kawan2 aq....kat ofis le lg......aq perlukan kekuatan tuk hadapi sume tu......mgkin aq masih bleh redha ats kejadian diri ku...aq redha andai benar itu adlh bahgian tuk aq di bumi ini....tp apee y KAU beri mengenai ibu ku tu masih menjadi tanda tnye....aq bkn mendoakan...tp Ya ALLAH...aq x sanggup lg melihat penderitaan dia.....jgn KAU seksa dia Ya ALLAH.....cekalkan ati dia Ya ALLAH......sesungguhnye KAU y mengetahui segalanye.......ok...tu pasal family n diri aq......skang ni tukar topik lak.....pasal kawan....shabat...teman....ye,aq cukup bertuah krn dipertemukan dgn dia......DIA SANGAT BAIK  OK!!!!!sekejap je dh 5 taun aq kenal dia....ok,dr awl ktorg kawan lg...ramai y dok gosip2kan aq dgn dia...tp mse tu aq ngan dia mmg dh pilih y ktorg BEST FRENZ 4 EVER.......ktorg BFF ok.....xde timbul lg gosip2 gitu ok......diam x diam......dia pun jmpe le sorg insan ni n mereka bercouple.....tp lpas 7 bln couple...timbul 1 mslh......n mslh ni melibtkan keegoaan kawan aq y si LELAKI ni....n dia decide nk putus..........aq mse ni mmg x berani nk cmpur coz xnk nti org pk a y rosakkan hbgn dorg.....skali senyap tetibe n br2 ni aq dpt tau dorg dh berbaaik.....tp knape yerk perasaan aq x hepi sama mcm aq dpt tau dorg mula couple dlu???knape perasaan ni jd mcm ni????ish,perasaan ape ni???knape aq mcm ni????Ya ALLAH...perasaan ape ni????aq x suke mcm ni......knape ade nye perasaan ni?????aq dh lme dh buang perasaan tu sejak dr aq n dia decide tuk jd BFF....tp knape perasaan tu dtg blk???Ya ALLAH....aq x bersedia ditinggalkan oleh dia klu dia tau pasal perasaan ni........Ya ALLAH.....aq tau n sedar dia hnye layak tuk jd sahabat dunia n akhirat aq....dia bkn tercipta tuk aq..........oleh itu....aq btol2 mohon,kau berilah aq kekuatan tuk trus hadapi sume ini....tuk aq trus menyimpan perasaan ini agar dia xtau..............mgkin btol...kami mmg ditakdirkan tuk trus bersahabat di dunia n di akhirat.....Ya ALLAH...aq dh mengkhianatinye.....hrus bagaimana lg aq lakukan?????aq tiada kekuatan tuk berdepan ngan nye tuk meminta maaf.....Ya ALLAH.....aq x bersedia tuk kehilangannye......perasaan takut aq slalu ade.....erm,mgkin aq perlu lbh stabilkan diri aq...ye...lpas ni biarlah aq fokus keje n fmaily aq...selebihnye aq redha...aq x nk pk lg selain dua bnde tu......Ya ALLAH,aq telah redha n paasrah...mgkin ini y terbaik demi aq.........sem0ga kt jmpe lg..tima kasih sgt sbb sudi bce luahan ati aq.....ok,gud luck in ur future........smile alwayZ.....i,still keep trying to0 smile.... =) 


p/s = ‎"Seandainya engkau bertemu seorang kawan yang sanggup bersusah atas nama kesetiaan....mendahulukan atas nama kebajikan....menyimpan keaiban mu atas nama kejujuran......menegur kelemahan mu atas nama kebaikan.....memendam rasa terkilan demi menjaga perasaan.....ketahuilah bahawa dia bukanlah seorang kawan, tetapi seorang saudara & sahabat sejati yang sukar di cari..." (^_^)